december 25, 2012
Tom Kha Gai (Thaïse kokossoep met kalkoen)
Eén van mijn favoriete soepen zowel in de winter als in de zomer. Lekker fris en pittig en perfect om een restje kip of kalkoen in kwijt te raken.
Christmas turkey? There you go…
Tom Kha Gai (Thaïse kokossoep met kalkoen)
Ingrediënten
- 500 ml kokosmelk
- 500 ml water
- 1 stengel citroengras
- 5 limoenbladeren
- 2 tassen kalkoenfilet
- 5 plakjes gember 4 mm dik
- 1,5 EL vissaus of sojasaus
- 1 EL rode curry pasta
- 1 limoen
- 1/2 EL bruine suiker
- koriander
- 1 ajuin in fijne reepjes
- 1 bakje champignons of oesterzwammen
Instructies
- Voeg een beetje olie toe aan een soeppan en bak de rode curry pasta kort aan zodat de aroma's vrijkomen. Voeg vervolgens de kokosmelk en het water toe en roer goed door elkaar.
- Kneus het citroengras en snijd het in stukjes. Voeg dit toe aan de kokosmelk, samen met de limoenbladeren en de gember. Laat deze bouillon +/- 15 min trekken.
- Voeg vervolgens de ajuin, kalkoen en oesterzwammen toe en laat alles koken tot de groenten gaar zijn de kalkoen goed warm is.
- Voeg als laatste de vissaus/sojasaus, de bruine suiker en het limoensap toe en roer goed door elkaar.
- Dien op met verse koriander en eventueel wat basmatirijst.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
No Comments